2013. május 26., vasárnap

Gyárfás Miklós: A szerep - Jelenlegi ára: 400 Ft

Gyárfás Miklós: A szerep
Alcím: Elbeszélés egy színészről1956
Raktári szám: A002445
Kiadás éve: 1956
Kiadó: Magvető Könyvkiadó
Méret: 130*190 mm, 196 oldal
Állapot: keménytáblás, szélek kopottasak, címlap alsó harmada hiányzik, fedlap gerinctől elvált, jó
Részlet a műből: "Az a tizenhárom esztendős ifú, aki a nagyvásárhelyi színkör sarkán állt, és tisztelettudóan hallgatta a három díszítő horkolását, Tors Géza fináncőrmester gyereke. Már harmadik nyáron töltött két hónapot a híres szegedi színtársulat ebben az alföldi kisvárosban, amelyet a világ legnagyobb falujának neveztek a tiszamenti metropolis színészei. Tors Géza fináncőrmester fiának azóta gyönyörű nyarai voltak. Napjai nagyobb részét a színházkertben töltötte. Délelőtt a színészbejáról előtti padok körül csellengett. A színészek már jól ismerték Gyulát. a pepitaruhában pompázó táncoskomikus becenevet is talált ki neki, elnevezte Torzsának. Ez a név illett a fiúra, aki kicsi volt és tömör. Gyula kitűnően hasznosította magát. A délelőtti próbák közben őt küldték cigarettáért, fél deci rumért a színházkert melletti bodegába, leveleket vitt a postára, sőt, Takács Pál, a fővárosi sikerekkel is dicsekedő jellemszínész vele szokta küldeni elsején az ötvenkoronás tartásdíjról szóló postautalványt is. Gyula legnagyobb élménye azonban az volt, amikor Zár Ila, a primadonna elküldte őt a Fekete Sasba, mert otthon felejtette a Szép Heléna szerepét. Vörös arccal haladt fel a szállodai piros szőnyegen, kezében a rézszámtáblán fityegő szobakulccsal, és Zár Ila szobájának számát úgy ismételgette magában, mintha egy világrész nevét próbálgatta volna életében először. "
Tájékoztató:
Könyveink korlátozott darabszámúak és megtalálhatóak antikváriumunk honlapján is. Ritkán, de előfordulhat, hogy egy adott könyvet mindkét helyről egyszerre rendelik meg.
A sikertelen megrendelésről emailben tájékoztatjuk és elnézését kérjük.
Szállítás:
- személyes átvétel Győrben, Debrecenben, Pápán, Sopronban, Veresegyházán és Budapesten az I. és IX. kerületben - költségmentes
- előreutalással futárral egységesen Gránit bank számlára 765 Ft
- átvétel Pick pack pontokon, az ország több, mint 400 Hírlapboltjában, benzinkútján - 750 Ft
- előreutalással a könyv súlyának megfelelően, a postai díjszabás alapján Gránit bank számlára
- külföldre a Paypal rendszerén keresztül történő előreutalással, a postai díjszabás alapján
- Szlovákiába 10 kg-ként 2, 5 euró



Jelenlegi ára: 400 Ft

Az aukció vége: 2013-06-15 05:33
. Gyárfás Miklós: A szerep - Jelenlegi ára: 400 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése